Metro 11-10-2002

Politici? Blauwe handen wil ik zien

In het kader van de nieuwe openheid pleit ik voor het nemen van vinger -en handafdrukken van al onze politici. In plaats van screening door de BvD gaan we over tot een uitgebreide handanalyse. Niks new age, want zelfs de Babyloniërs en de oude Egyptenaren deden al aan handlezen en uit geschriften van de grote Griekse filosoof Aristoteles blijkt dat deze op de hoogte was van de betekenis van de lijnen in iemands hand.

Om te beginnen mogen alleen houders van een elastische hand de politiek in. De mens achter zo'n hand is evenwichtig, heeft een harmonische weerstand en een goed incasseringsvermogen. De vaardigheid om te kunnen overleggen met anderen is eveneens een noodzakelijke kwaliteit voor een politicus. Daarom mogen alleen houders van een stevige pink en een uitgesproken Mercuriusberg blijven. (de bergen zijn de kussentjes aan het uiteinde van de vinger richting handpalm)
De ringvinger moet stevig, lang en goed ontwikkeld zijn want emotionele stabiliteit is in deze woelige dagen noodzaak om te overleven op het binnenhof.

Bezitters van een zeer opvallende zonberg worden geweerd; zij hebben de neiging om het beest uit te hangen. Een goed ontwikkelde middelvinger met Saturnusberg is voor een politicus een absolute pré; deze voorzichtige en praktische persoonlijkheid heeft een sterk gevoel voor orde en het vermogen om hard en zorgvuldig te werken. Bezitters van een korte Jupiterberg mogen de kamer subiet verlaten; dit duidt op een negatieve faalangst en de neiging zich teveel te willen bewijzen.

De kamer is al zo goed als leeg. Verder mogen alleen de bezitters van een poweroog meedingen naar het - gekozen - premierschap. Regeren is vooruitzien en daarbij kun je maar beter zoveel mogelijk ogen openhouden.

De meeste mensen hebben twee ogen. Of eigenlijk drie want er bestaat ook nog zoiets als je derde oog. Dat ding zit tussen je wenkbrauwen. Het is een chakra en dat is -simpel gezegd - een energieknooppunt in je lichaam. Hoe dan ook; door je derde oog kun je zien, zonder dat je kijkt. Politici dienen op zijn minst vier ogen te bezitten. Eksterogen tellen niet mee.

Powerogen zijn uniek. Meestal zitten ze op de wijsvinger. Er zijn maar weinig mensen die er mee gezegend zijn. Ik zal u even uitleggen wat het is zodat u ze bij uzelf kunt checken want misschien schuilt er een talentvolle politicus in u. Den Haag zal u op korte termijn nodig hebben.

Op de vingertoppen lopen lijnen die bij ieder van ons voor unieke vingerafdrukken zorgen. Ergens halverwege het bovenste kootje van de vinger komen die lijnen samen in een soort cirkel. Ik zeg 'soort' want op de ene vinger loopt het rond, op een andere ovaal en bij weer een andere in een half boogje. In het midden van die cirkel, boog of ovaal eindigt die lijn in een gesloten cirkel met daarin een streepje. Geen gesloten cirkel met streepje? Dan geen poweroog.

Mensen met powerogen 'zien' en weten meer dan mensen zonder. Ik kan het weten want ik heb er een. Ze laten zich niet in de luren leggen door mooie woorden want ze horen ook de gedachten die niet uitgesproken worden. Ze laten zich geen rad voor ogen draaien want ze 'zien' ook de aantekeningen in de verborgen agenda in de onderste la van het bureau. Powerogen kunnen, net als eksterogen steken, kriebelen of jeuken. Dat is handig want daarmee een perfecte impuls voor een gang naar de interruptiemicrofoon.

De heren en dames politici? Ik wil ze stuk voor stuk met blauwe handen zien. Hopla met de billen bloot.Geen vingerafdrukken? Dan opzouten. En geen wachtgeld maar sociale dienst. Dat zal ze leren. Een fractievoorzitter met een flinke zonberg? No way. Een premier zonder poweroog? Spullen inpakken en wegwezen uit dat torentje!
Terug